Magyar Fiatalokért Díjjal tüntették ki Kőrősi Máriát

A több mint egy évtizede tanszékünkön oktató egyetemi docens Kollégánk idén részesült a Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány kétévente átadásra kerülő elismerésében. A 2016. évi díjátadó ünnepségre február 26-án a Magyar Nemzeti Levéltár Bécsi kapu téri székhelyén került sor.

Dr. Univ. Kőrösi Mária 1984 óta tanít erdélyi felsőoktatási intézményekben. A Bolyai Nyári Egyetemek előadója Székelyudvarhelyen és Csíkszeredán, a Báthory-Brassai konferenciákon elnök és előadó, tizennégy éve pedig a Partiumi Keresztény Egyetem és tanszékünk oktatója. Kutatási témái a kultúrák és tárgyalási stílusok, a humán erőforrás, a vezetéselmélet és gyakorlat, az üzleti tárgyalási stratégiák, taktikák kérdésköre, a politikai földrajz és a marketingpszichológia. Egész életében előtérbe helyezte és hallgatóiban tudatosította a magyar sorskérdéseket. Teleki Pál, a politikai földrajz tudományának a megalapozója is kutatásai homlokterébe került, a jeles Teleki-tanítvány, Rónai András professzor írásait is ő rendezte sajtó alá. A Magyarok Világszövetsége Szent László Akadémiájának Kárpát-medencei Régió Tanszékén a politikai földrajz előadója volt. A Budapest Televízió „Közélet” c. műsorának, majd a Hatos Csatorna „Hír-Érték” c. műsorának szerkesztő-riportereként 2003 óta munkálkodik a kisebbségi magyar sorskérdések megvitatása érdekében.

A Magyar Fiatalokért Díjat 2003-ban olyan személyek és szervezetek jutalmazására hozta létre a Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány, akik – az Alapítvány céljaival megegyező a határon túl élő fiatalság összefogásáért, szellemi, kulturális művelődéséért, egymással és az anyaországgal való együttműködéséért végzett tevékenységükkel kivívták a magyar nemzet megbecsülését.

 

Forrás: https://muosz.hu/cikk.php?page=szakosztalyok&id=6093&fo=6&iid=92