OTDK Kolozsváron

2015. április 15-18 között zajlott Kolozsváron az év egyetemi eseménye, a FIFÖMA OTDK.

A rendezvény több tekintetben is egyedülálló volt. A XXXII. OTDK részét képező rendezvény története során először lépte át Magyarország jelenlegi határát. Ahogy a szervezők fogalmaztak, most első ízben „fordult a kocka”, a magyarországiak lettek a „határon túli” résztvevők, az erdélyiek pedig az anyaországiak. A konferencia ugyanakkor részét képezte a Kolozsvár – Európa Ifjúsági Fővárosa 2015-ös rendezvénysorozatának is.

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a KMDSZ közös szervezésében megrendezett OTDK-n 55 tagozatban 336 dolgozatot mutatott be a 350 részvevő diák. A bírálók száma is impozáns, 150-en értékelték a diák-tudományosság eredményeit. A kísérő tanárok száma még ennél is nagyobb volt, így a fizika, földrajz és matematika területein egyszersmind nagyon komoly szakmai találkozó szerepét is betöltötte a konferencia. A tudományos versenyt számos kulturális program és több kirándulás egészítette ki.

Bár a Partiumi Keresztény Egyetemen nem működnek a FIFÖMA OTDK-n szereplő szakok (fizika, földrajz, matematika), egyetemünk mégsem maradt teljesen képviselet nélkül. A gazdaságföldrajz-szekció háromtagú zsűrijében kapott helyet bírálóként dr. Szilágyi Ferenc, a PKE docense.

szilagyif 2015 apr 22szilagyif 2015 apr 22 1