Tanyakonferencia és kötetbemutató a budapesti mezőgazdasági kiállításon

Az 78. OMÉK (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár) keretében 2017. szeptember 20.-án került sor  - A magyarországi és határon túli tanyakutatás eredményei - címet viselő konferenciára a Földművelésügyi Minisztérium szervezésében.

A rendezvényt V. Németh Zsolt államtitkár köszöntéje nyitotta meg, majd Lantos Gergely főosztályvezető mutatta be a magyarországi tanyafelmérés eredményeit.

A határontúli területek közül elsőként a partiumi kutatás eredményeit mutatta be Dr. Szilágyi Ferenc, kitérve a kutatás megszervezésére, a terepi felmérésre, a gyakornoki ösztöndíjprogramra és az elkészült tanulmányokra is. A partiumi kutatási eredményeket tartalmazó kötet bemutatására (Dr. Szilágyi Ferenc: Partium - településföldrajz, agrárium) a szakmai program végén került sor.

A Partium után a felvidéki (Góber Michal) és a székelyföldi (Dr. Geréb László, Dr. Kassai János, Dr. Ambrus Tibor) előadások következtek. A szakmai program végén a résztvevők kérdéseket tehettek fel, illetve kötetlen beszélgetéssel zárult a konferencia

kötetkötet másolataDsc 0282

forrás: ptki.partium.ro